Skip to content

Flamingo Span uimakouluissa ei palella

17.8.2022
Yksityisuimakoulu Flamingo Spa kylpylässä

Vantaalla lapsia on jo pitkään opetettu uinnin saloihin Flamingo Span lämpimissä vesissä. Uimakoulussamme lapsi saa ammattitaitoista ja yksilöllistä opetusta monipuolisesti. Eikun uikkarit ja simmarit päälle ja ilmoittautumaan!

Monipuolista menoa Vesipuistossa

Mikä olisikaan parempi tapa oppia uimaan kuin leikin varjolla lähes huomaamatta tai vaikka siksi, että pääsee johonkin jännään vesiliukumäkeen uimataidon kartuttua! Flamingo Spa Vesipuistossa Vantaalla on pidetty uimakouluja lapsille lähes koko sen olemassaolon ajan. Lämpimät vedet ja allasalueen monipuoliset profiilit tuovat ihan uutta kulmaa perinteiseen uimaopetukseen.

Meille lapsi voi tulla opettelemaan uimataitoja jo kolmivuotiaasta alkaen lapsi-vanhempi-ryhmissä. Nelivuotiaasta alkaen lapset voivat jo tulla harjoittelemaan itsenäisesti, jos hän pärjää ryhmässä ilman vanhemman läsnäoloa. Ikärajat ovat siis suuntaa-antavia.

Merenneitouimakouluun aikuisetkin ovat tervetulleita. Lisäksi suunnitteilla on muitakin kursseja aikuisille. Myös lasten uimakoulutarjonta tarjonta vaihtelee jonkin verran kausittain, joten kannattaa aina tarkistaa seuraavat tiedossa olevat kurssit Uimaopetus-sivulta.

Miksi viedä lapsi uimakouluun?

Mökkirannassakin lapsi oppii toki sukeltamaan, uimaan koiraa ja sammakkoa, mutta oikeassa uimakoulussa hän saa ammattitaitoista ja monipuolista opetusta. Kohtuullisen kokoisessa ryhmässä opettaja pystyy neuvomaan jokaista lasta yksilöllisesti, ja hänellä on useimmiten takataskussaan useampi kuin yksi konsti opettaa eri taitoja.

Kaikki Flamingo Spa Vesipuiston uimaopettajat ovat käyneet Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uimaopettajakurssin, lisäksi monella on taustalla laajempi liikunta-alan tutkinto.

Uimakoulu kannattaa myös siksi, että siellä ryhmän hyödyt tulevat esille, kun lapset tsemppaavat toisiaan.

Uinti on hyvä harrastus

Uinti on ennen kaikkea monipuolinen harrastus, jota voimme suositella lämpimästi kaikille! Uidessa koko kehon lihaksisto tulee käyttöön luonnollisella tavalla, ja lajia voi harrastaa koko perheen kesken tai omaa tasoa vastaavassa ryhmässä. Vasta-alkajat pääsevät nopeasti mukaan, mutta myös taitureille löytyy haasteita. Uimataito on hyvä olla hallussa tietenkin myös siksi, että se voi pelastaa hengen.

Koko perheen uimaharrastusta meillä tukee syksystä 2022 alkaen malli, jossa uimakoulun hintaan kuuluu myös saattajan sisäänpääsy. Lapsen opetellessa uintia, voi vanhempi tai muu saattaja jäädä joko seuraamaan opetusta, virkistyä Vesipuistossa tai irrottautua arjen kiireistä Aikuisten kylpylän saunoissa ja altailla. Treeniä kaipaava voi kokeilla vaikkapa itsenäisesti tehtävää Hydrohexiä.

 

Palataan vielä Flamingo Span lämpimiin vesiin ja niiden hyötyihin: meillä lapsen ei tarvitse keskittyä uimakoulussa itsensä lämmittämiseen, vaan puhtaasti sukeltamiseen, kelluntaan ja uintiin.

Tarkista ajankohtainen uimakoulutarjonta ja ilmoita lapsesi mukaan oppimaan uutta hyvissä puitteissa ja opetuksessa!

Hae sivustolta