Skip to content

Hengenpelastuksen SM-kisoista mitalisade Flamingo Spalle

7.9.2022
Kuvassa Flamingo Spa uinninvalvojat Hengenpelastuksen SM-kisoissa 2022.

Flamingo Span uinninvalvojat osallistuivat vuonna 2022 Hengenpelastuksen SM-kilpailuihin joukkueella Flamingo Spa Lifesavers. Kisoista irtosi monta mitalisijaa sekä yksi huikea joukkuemestaruus! Kisoissa on pärjätty hyvin myös aiempina vuosina.

Kokemuksia ja menestystä kisaamalla

Menestystä tosiaan saatiin roppakaupalla. Yksilöiden menestyksen kautta voitimme joukkuekultaa Turussa maaliskuussa järjestetyissä Hengenpelastuksen SM-kilpailuissa, myös kesäkuussa Helsingin Aurinkolahdessa pidetyistä Rantapelastuksen SM-kisoista irtosi joukkuekilpailun hopeasija. Voit ihastella joukkueemme tuloksia linkeistä hengenpelastuksen ja rantapelastuksen osalta.

Lähdimme hengenpelastuskisoihin hakemaan kokemuksia ja pitämään hauskaa! Myös se, että joukkueemme pääsee kisoissa edustamaan työpaikkaamme Flamingo Spa kylpylää, on mielestämme etuoikeus, sillä meidän tiimimme on todella huippu ja osaava. Toivomme, että tämä näkyy asiakkaillekin ja ammattiosaamisemme pysyy todistetusti korkealla tasolla.

Tunnelma kisoissa on maaginen, täynnä naurua ja intoa. Parasta niissä on positiivinen, toinen toistaan kannustava ilmapiiri. Kisat ovat aina yhtä uniikki ja unohtumaton kokemus, ja on mielestämme upeaa, että vesiturvallisuuden tiimoilta, voidaan järjestää jotain niinkin hauskaa ja yhteisöllisyyttä nostattavaa toimintaa kuin hengenpelastuskisat.

Hengenpelastuksen taitojen kasvatusta ja yhteishenkeä

Miksi tällaisiin kilpailuihin osallistutaan? Kilpaileminen auttaa ylläpitämään ja kehittämään pelastustaitoja, sillä myös kohotetaan työpaikan yhteishenkeä, unohtamatta vesiturvallisuuden tärkeyden sanoman levittämistä.

Flamingo Spa Lifeseaversissa Aleksandr on kilpailujoukkueen kokoava voima. Hän on ollut mukana kisoissa vuodesta 2014 ja jopa Suomen maajoukkueessa EM-kisoissa vuosina 2015, 2017 ja 2019. Muut joukkueessamme tänä vuonna kilpailleet ovat lähteneet mukaan kilpailutoimintaan vasta parin viime vuoden aikana. Tämä kertookin tiimimme yleisesti korkeasta tasosta!

Kilpailuihin valmistaudutaan meillä yhteisillä treeneillä, joissa kasvatetaan kuntoa ja tietenkin harjoitellaan itse kisalajeja ja niissä tarvittavia tekniikoita. Yhteistä hauskanpitoa ei tietenkään unohdeta. Menestykseen meidät on siivittänyt aktiivinen arki, tavoitteellinen elämänasenne sekä tietenkin positiivinen asenne.

Mistä kilpailutoiminnassa on kyse?

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) järjestää kilpailuja hengenpelastuksessa kahdesti vuodessa: hallikisat keväällä ja rantapelastuskisat kesällä. Ensimmäiset kilpailut on käyty Australiassa vuonna 1907, Suomeen kilpailutoiminta on levinnyt 1990-luvulla. Kilpailutoiminnan tarkoituksena on ollut aina vesiturvallisuuden edistäminen. Voit lukea kilpailutoiminnasta tarkemmin SUH:n verkkosivuilta, mistä löydät myös mm. videoita siitä, millaisissa lajeissa kilpailemme ja tulevien kilpailuiden tiedot.

Flamingo Spa Lifesavers osallistui tänä vuonna kaikkiin ohjelmassa olleisiin kisalajeihin. Kilpailuissa on aina sekä yksilö- että joukkuelajeja 2–4 hengen joukkueille.

Mitä uinninvalvojat tekevät työkseen muulloin kuin kilpailupäivinä? Varsinainen hengenpelastus on vain pieni osa työtä, josta voit lukea tarkemmin aiemmasta blogijutustamme.

Aleksandr ja Olivia

Flamingo Spa Lifesavers

Hae sivustolta