Skip to content

Ummikkona Flamingo Span saunamaailmassa

19.10.2022
Kuvassa kolme henkilöä istuu valkoisessa höyrysaunassa

Saunamaailma Flamingo Spa Aikuisten kylpylässä on suomalaisen saunakansan unelmakohde, johon kutsuimme käymään helsinkiläisen Annen ja hänen kaverinsa Helin. Anne ei ollut käynyt meillä aiemmin, joten pyysimme häntä testaamaan saunatarjonnan kokonaan ulkopuolisen silmin. Tuloksena oli pehmeitä löylyjä suomalaisessa saunassa ja virkistymistä hamam-tunnelmissa.

Mitkä olivat ensivaikutelmat Flamingo Span saunamaailmasta?

– Paikka oli tunnelmallinen, lämmin ja siisti. Tuntui kuin olisi matkannut jonnekin kaukomaille, vaikka etäisyyttä oli vain reilun puolen tunnin bussimatkan verran. Ihana irtiotto arjesta!

Millaisen strategian otitte saunojen testaukseen?

– Suuntasimme ensin lämminvesialtaan laidoilta löytyviin saunoihin, joitten keskeinen sijainti varmasti houkuttelee paljon kävijöitä. Ensin päädyimme vierekkäin sijaitseviin höyrysaunoihin eli Sumuun ja Usvaan.

– Tästä siirryttiin järjestyksessä nurkan takana odottaneisiin perinnesauna Tervaan ja suolasauna Syliin. Kun nämä saunamaailman keskeisimmät saunat oli katsastettu, niin siirryimme altaiden kautta hakemaan löylyjä muualta. Lopulta vielä istuttiin hetki parissa suosikkisaunassa.

Miltä saunamaailmamme höyrysaunat tuntuivat suomalaisen näkökulmasta?

– Olen päässyt kokeilemaan höyrysaunaa joskus aiemminkin, ja kokemus oli ehdottomasti positiivinen. Samoin kävi tälläkin kertaa. 50 asteen lämpötila kuulosti matalalta, mutta höyry sai aikaan sen, että lämmintä tosiaan riitti. Näissä olisi jaksanut istua melkein miten pitkään vain.

Entäpä kotimaiset saunat?

Näissä sai kaikissa hyvät ja pehmeät löylyt. Esimerkiksi Tervasaunassa miellytti tuoksu, joka toi mieleen lapsuuden mökkireissut ja tervashampoon. Lämpötilat tuntuivat sopivilta, ja vaikka saunojia oli välillä enemmänkin, niin löylyä heitettiin tasaisesti.

Mitä vinkkejä antaisit muille saunamaailmaan tuleville?

– Arki-illat ovat ehdottoman hyviä saunomisaikoja, sillä kylpijöitä on silloin varmasti vähemmän kuin viikonloppuina ja loma-aikoina. Me kävimme saunamaailmassa tiistaina, eikä saunoissa ollut ruuhkaa juuri ollenkaan. Tulimme Helsingin keskustasta, ja töitten jälkeen ehti varsin hyvin matkata Vantaalle julkisilla ja kylpemisen jälkeen pääsi kotiinkin ajoissa.

– Saunoessa iho alkaa tunnetusti kuoriutua, joten mietimme, että ensi kerralla otamme Hoitolamaailmasta kokovartalokuorinnan ja ehkä vielä vartalonaamion, jotta ihokin pääsee hyötymään käynnistä mahdollisimman paljon.

– Vettä kannattaa juoda jo etukäteen, ja Spa Cafésta saa tarvittaessa juomista kesken kylpyläkäynnin. Saunassa hikoillessa nestettä haihtuu paljon, joten sitä on saatava myös tilalle.

Mitkä olivat suosikkisaunanne?

– Tykkäsin itse kovasti suolasauna Sylistä, siellä oli lempeät löylyt ja hyvä tuoksu. Myös suolan käyttö tilassa oli mielenkiintoista, olen kuullut sen hyvää tekevistä vaikutuksista. Toinen suosikki suomalaistyyppisistä saunoista oli panoraamasauna Pyry Laituri-tilassa. Sielläkin löylyt olivat juuri sopivat ja oli mukava katsoa, kun ihmiset kävivät välillä kastautumassa kylmävesialtaassa. Testasin Avannon itsekin, ja siitä jäi päälle ihanan euforinen olo!

– Höyrysaunoista meidän molempien suosikki oli mintuntuoksuinen Usva, jossa istuimme hyvän tovin ihan vain rentoutumassa ja ihmettelemässä rauhallista tunnelmaa.

– Tällä kertaa vähän vähemmälle huomiolle jäivät suomalainen Sisu sekä joogasauna Lumous, ensi kerralla varmasti aloitamme kierroksen niistä, jotta ehdimme löylytellä kunnolla!

 

Hae sivustolta