Skip to content

Tutustu vesijumppiin – mitä meillä voi treenata?

9.11.2022
Kuvassa aqua zumba vetäjä Jouni Ilonen

Flamingo Span vesijumpat tuovat hyvää oloa kävijöiden arkeen. Tiesitkö, että vesiliikuntaa on järjestetty meillä jo vuodesta 2011 alkaen? Tarjolla on hyvä kattaus lajeja, joita kannattaa tulla kokeilemaan. Syvennytään nyt tarkemmin kolmeen näistä lajeista.

Meidän vesijumpissamme on se hyvä puoli, että mille tahansa tunnille voivat osallistua yhtä hyvin aloittelijat kuin aktiiviurheilijatkin, eikä kuntotasolla ole väliä. Jokainen voi tehdä liikkeet itselleen sopivalla tempolla ja liikelaajuudella, ohjaajat kertovat aina eri tasoisille liikkujille sopivat vaihtoehdot. Vesiliikunta voi siis olla palauttavaa liikuntaa huippu-urheilijalle, kovatasoinen treeni aktiiviliikkujalle tai aloittelijalle keino lähteä rakentamaan peruskuntoa.

Allaspyöräily on koko kehon liikuntaa

Vesijumpistamme allaspyöräily on ollut ohjelmassa niin pitkään, kuin vesijumppia on meillä järjestetty. Tunnille on helppo tulla, sillä sinun ei tarvitse muuta kuin ilmestyä paikalle suihkun kautta ja uimapukuun sonnustautuneena. Meiltä saat lainaan allaskengät sekä räpylöitä muistuttavat hanskat, jotka tuovat lisävastusta.

Meillä allaspyöräilyä on ohjattu myös seniori-ikäisille, joten ikä ei ole este. Ainoa vaatimus on pituus, jonka on oltava vähintään 140 cm. Tämä johtuu satulan säädöistä, sillä jalkojen on yllettävä polkimille.

Jos spinning ei ole sinun lajisi, kannattaa silti kokeilla allaspyöräilyä, sillä se on täysin erilaista. Pyöräily vedessä on kuin ajaisi suoralla asfalttitiellä kevyellä vaihteella. Vastusta jaloille haetaan vedestä ja kuormittavuutta polkunopeudesta. Allaspyöräily haastaa koordinaatiokykyä, sillä käsilläkin tehdään paljon harjoitteita. Tästä syystä koko keho kuormittuu kokonaisvaltaisesti pelkkien jalkojen sijaan.

Aqua Baletti – helppoa tanssia vedessä

Tanssillinen Aqua Baletti eli suomalaisittain vesibaletti on tuoreempi tulokas vesijumppiemme joukossa. Tunnilla tehtävät liikkeet perustuvat pääasiassa balettiin ja nykytanssiin, mutta tanssitaitoa ei vaadita. Vedessä tehtynä liikkeet eivät ole samoja, joita tehtäisiin tanssisalissa. Kukaan ei myöskään näe liikkeitäsi veden alla, joten saat toteuttaa itseäsi vapaasti!

Aqua Balettiinkaan ei tarvitse varustautua muuten kuin uima-asulla ja avoimella mielellä. Tunnit pidetään Aikuisten kylpylän (K18) Mineraalivesialtaalla, jossa veden lämpötila on 34 astetta ja suolapitoisuus noin 2,5 %. Veden korkea lämpötila tuo siis oman lisäpotkun tunnille, ja pienet nivelvaivat unohtuvat helposti lämpimässä vedessä.

Syvänveden vesitreeni – tehokas vesijumppa

Tämä treeni on tullut pikkuhiljaa Flamingo Span vesijumppaohjelmaan. Ohjaajamme vetivät syvänveden treeniä ajoittain aamuisin asiakkaille vaihteluna perinteiselle lempeälle vesijumpallemme, siitä se sitten kehittyi omaksi erilliseksi tunnikseen.

Syvänveden vesitreeni tehdään nimensä mukaisesti syvemmässä vedessä kuin monet muut vesijumpistamme. Tarkoituksena on, että jalat eivät osu pohjaan (tarvittaessa altaan reunan matalammalle osalle voi mennä lepäämään), ja osallistujat voivat halutessaan käyttää vesijuoksuvyötä. Vyön saa tarvittaessa lainaan meiltä. Treenissä voidaan käyttää lisäksi jalka- tai käsipainoja, jotka löytyvät talon puolesta nekin.

Tuntien sisältö vaihtelee paljon ohjaajan mukaan, mutta yhteistä kaikille on se, että keho saa hyvin kuormitusta koko tunnin ajan.

Tervetuloa vesijumppaan!

Ryhmäliikuntatunneillemme tulevan ei tarvitse ostaa lippua Aikuisten kylpylään tai Vesipuistoon, vaan tunnin voi käydä tekemässä ryhmäliikunnan kertamaksulla. Vesijumppatunnit ja ajankohdat voivat vaihdella jonkin verran kausittain, ja voit tarkistaa ajankohtaisen tarjonnan aina Ryhmäliikunnat-sivulta. Nyt syksyllä 2022 tarjolla on mm. Saunayogaa, allasnyrkkeilyä ja merenneitouintia. Vesijumpassa nähdään!

Hae sivustolta