Skip to content

Kylpylän puhtaanapito vaatii jatkuvaa kehitystä

16.2.2023
Kuvassa kaks kylpyankkaa on altaan reunalla.

Me Flamingo Spa kylpylässä panostamme sekä allasvesien että muiden tilojen puhtauteen ja turvallisuuteen erityisen paljon. Korkea hygienia onkin nostettu yhdeksi arvoistamme. Haluamme pitää paikat turvallisina teille, arvoisat asiakkaamme!

Puhtauteen vaikutetaan siivouksella ja jokaisen omalla toiminnalla

Hygieniasta pidetään huolta luonnollisesti siivoamalla. Käytössämme on sekä altaita, saunoja että muita kosteita tiloja, mutta tämän lisäksi kuivia tiloja, kuten vastaanotto. Näihin kaikkiin on olemassa omat siivousmenetelmänsä ja -aikataulunsa, jotka on suunniteltu jokaisen tilan tarpeiden mukaan.

Koska omavalvonta ja siivous ovat meillä korkealla tasolla, saamme hygienia-asioista pääasiassa positiivista palautetta. Siivoojien ja henkilökunnan lisäksi jokainen kävijä voi vaikuttaa sekä vesien että muiden tilojen puhtauteen myös omalla toiminnallaan. Onkin erityisen tärkeää käydä suihkussa pesulla aina ennen altaaseen tai saunaan menoa.

Vesien puhtaus

Uimavesiemme laatu on korkealla tasolla, siksi Vesipuistossamme voidaankin järjestää mm. vauvauinteja. Allasvesien laatua seuraammekin reaaliaikaisesti.

Automatiikka yhdessä vedenkäsittelylaitteiston kanssa pitää veden laadun tasaisena, ja huoltohenkilökunta varmistaa sekä veden laadun että automatiikan toiminnan päivittäisen käyttötarkkailun yhteydessä.

Jatkuvasti kiertävän allasveden käsittelyyn kuuluvat suodatus, desinfiointi sekä altaiden imurointi. Desinfioinnin vaatimukset ovat erityisen tiukat silloin, kun lämpötila nousee yli 32 asteen. Meillä vaatimukset tunnetaan ja osataan vastata niihin asianmukaisesti.

Siivousta kehitetään osaavan kumppanin kanssa

Tilojen siivouksesta meillä on jo useamman vuoden ajan vastannut MTB-Siivouspalvelu Oy. Yhteistyön aikana olemme kehittäneet yhdessä erilaisia hygienian hallinnan toimenpiteitä, jotta asiakkaamme voisivat nauttia puhtaasta, turvallisesta ja viihtyisästä kylpyläympäristöstä.

MTB-siivouspalvelu seuraa tilojemme pintahygieniaa mm. säännöllisillä laadunvalvontakierroksilla, joilla otetaan näytteitä pinnoilta mikrobiologisin menetelmin.

– Uima-altaat ja märkätilat kuuluvat korkean hygienian tiloihin, Flamingo Spassa työskentelevät siivoojamme ovat saaneet niiden puhtaanapitoon tarvittavan koulutuksen. Meillä on näissä asioissa myös kouluttajan, ja järjestämme säännöllisesti koulutuksia myös Flamingo Span henkilökunnalle, kertoo MTB-Siivouspalvelun palvelupäällikkö Liis Kiudorf.

Flamingo Spassa toimivat siivoojat ovat viihtyneet meillä pitkään. Tiimityöskentely talon oman henkilökunnan kanssa on kaiken a ja o tehokkaassa puhtaudenhallinnassa.

Kosteiden tilojen puhtaanapito on jatkuvaa hygienianhallintaa, jossa ottaa huomioon myös asiakkaiden turvallisuus. Tärkeitä ovat oikeat menetelmät, kuten desinfioivat pesuaineet ja juuri oikea annostelu. Jos pesuaineet olisivat vääriä tai ainetta liikaa, voisi siitä seurata esimerkiksi liukkautta sekä bakteeripitoisen biofilmin muodostumista pinnoille.

– Asiantuntemuksen lisäksi kestävä kehitys ja ympäristöarvot ovat olennainen osa yritystämme. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen ja siten pitää huolta paitsi ympäristöstä myös ihmisten terveydestä, lisää Liis Kiudorf.

Hae sivustolta