Skip to content

Ihonhoito kesällä – näin suojaat ja kosteutat oikein

20.7.2022
Ruskettunut henkilö uima-altaassa.

Kesällä ihonhoidossa otetaan käyttöön aivan toiset rutiinit kuin talvella, sillä iho käyttäytyy eri tavalla kuin kylmänä aikana. Flamingo Day Spa -kauneushoitola kokosikin yhteen täsmävinkkinsä kesäihon hoitoon.

Suojaa iho auringolta

Aurinko on suurin yksittäinen tekijä, joka ihonhoidossa kesällä tulisi huomioida. UV-säteet vanhentavat ihoamme ja aiheuttavat pigmenttimuutoksia, joten niiltä on pyrittävä suojautumaan mahdollisimman hyvin jo mahdollisimman nuoresta pitäen.

Jopa 80 % ennenaikaisista ikääntymisen merkeistä johtuu auringosta, joten aurinkosuojavoiteen valinta ja säännöllinen käyttö on tärkeää aina ulkona liikkuessa jopa pilvisellä säällä.

Aurinkosuojakertoimista aikuisen kannattaa valita Suomen kesään vähintään SPF30. Muista noudattaa tarkasti käyttämäsi suojavoiteen annosteluohjetta ja lisätä voidetta tarvittaessa, jotta suoja pysyisi annetun kertoimen tasolla.

Suosittelemme kokeilemaan laadukkaita Medik8-tuotteita, joita voi ostaa meiltä Flamingo Day Spasta. Esimerkiksi Advanced Day Ultimate Protect™, jossa suojakerroin on SPF50+, tai Advanced Day Total Protect™ suojakertoimella SPF30. Näissä parabeenittomissa ja vegaanisissa tuotteissa ei ole käytetty esim. keinotekoisia tuoksuja tai synteettisiä värejä.

Ihonhoito kesällä – muista puhdistus

Aurinko paksuntaa ihoa, jolloin ihohuokoset tukkeutuvat tavallista helpommin, myös jotkin aurinkosuojavoiteet voivat aiheuttaa tukkeutumista. Suojavoide onkin tärkeä poistaa mahdollisimman huolellisesti kunnon puhdistusaineella aina käytön jälkeen. Puhdistusta voi tehostaa musliiniliinalla tai konjac-sienellä.

Myös säännöllinen kuorinta auttaa pitämään kesäihon kunnossa ja ihohuokoset avoimina. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, mikä puolestaan tasoittaa kesäistä päivetystä. Aurinko nimittäin ruskettaa ihoa myös suojavoiteen läpi.

Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa ja täydentää sitä vielä kasvonaamiolla. Jos ihosi on auringossa oleskelun jälkeen punainen, valitse rauhoittava tai kosteuttava naamio. Jos taas ihossa on paljon epäpuhtauksia, valitse puhdistava ja kirkastava naamio.

Kesällä omaa ihonhoitoa voi tehostaa kauneushoitolan palveluilla. Meillä Flamingo Day Spassa on tarjolla esimerkiksi Mary Cohrin Tuhkimohoito, joka tekee ihosta kirkkaan, kuulaan ja heleän häivyttäen ikääntymisen merkkejä ja pigmenttimuutoksia. Tutustu tästä tarkemmin Tuhkimohoitoon.

Kosteuta, älä rasvaa

Miksi iho muuten tuntuu kesällä erilaiselta kuin talvella? Auringon lisäksi kyse on ilman luonnollisesta lämmöstä ja kosteudesta. Talvisin keskuslämmityksen ollessa päällä sisäilma on hyvin kuivaa, mikä kuivattaa myös ihoa. Kesällä iho saa siis kosteutusta suoraan ilmasta, joten hoitotuotteet voi vaihtaa tavallista kevyempiin. Nyt ei siis tarvita rasvaa, sillä hikoilu saa ihon tuntumaan rasvaiselta muutenkin.

Kasvovesikin kannattaa päivittää kesän ajaksi ja käyttää kosteuttavan sijaan tasapainottavaa tuotetta. Muista myös ihoa rauhoittavat tuotteet auringossa oleskelun ja aurinkovoiteen poiston jälkeen!

Day Spa Kauneushoitola tarjoaa klassisia kauneudenhoitopalveluita, hierontahoitoja sekä hoito- ja rentoutuskokonaisuuksia Viihdekeskus Flamingon K1-kerroksessa. Tutustu palveluihimme ja varaa aika!

Hae sivustolta