Skip to content

Ihonhoito kesällä – näin suojaat ja kosteutat oikein

20.7.2022
Ruskettunut henkilö uima-altaassa.

Kesällä ihonhoidossa otetaan käyttöön aivan toiset rutiinit kuin talvella, sillä iho käyttäytyy eri tavalla kuin kylmänä aikana. MySense by Flamingo Spa kauneuden ja hyvinvoinnin keskus kokosikin yhteen täsmävinkkinsä kesäihon hoitoon.

Suojaa iho auringolta

Aurinko on suurin yksittäinen tekijä, joka ihonhoidossa kesällä tulisi huomioida. UV-säteet vanhentavat ihoamme ja aiheuttavat pigmenttimuutoksia, joten niiltä on pyrittävä suojautumaan mahdollisimman hyvin jo mahdollisimman nuoresta pitäen.

Jopa 80 % ennenaikaisista ikääntymisen merkeistä johtuu auringosta, joten aurinkosuojavoiteen valinta ja säännöllinen käyttö on tärkeää aina ulkona liikkuessa jopa pilvisellä säällä.

Aurinkosuojakertoimista aikuisen kannattaa valita Suomen kesään vähintään SPF30. Muista noudattaa tarkasti käyttämäsi suojavoiteen annosteluohjetta ja lisätä voidetta tarvittaessa, jotta suoja pysyisi annetun kertoimen tasolla.

Myymälästämme löydätte laadukkaita tuotteita, jossa suojakerroin on esimerkiksi SPF50+ tai  SPF30. Henkilökuntamme auttaa mielellään valitsemaan ihollesi sopivimman tuotteen!

Ihonhoito kesällä – muista puhdistus

Aurinko paksuntaa ihoa, jolloin ihohuokoset tukkeutuvat tavallista helpommin, myös jotkin aurinkosuojavoiteet voivat aiheuttaa tukkeutumista. Suojavoide onkin tärkeä poistaa mahdollisimman huolellisesti kunnon puhdistusaineella aina käytön jälkeen. Puhdistusta voi tehostaa musliiniliinalla tai konjac-sienellä.

Myös säännöllinen kuorinta auttaa pitämään kesäihon kunnossa ja ihohuokoset avoimina. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, mikä puolestaan tasoittaa kesäistä päivetystä. Aurinko nimittäin ruskettaa ihoa myös suojavoiteen läpi.

Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa ja täydentää sitä vielä kasvonaamiolla. Jos ihosi on auringossa oleskelun jälkeen punainen, valitse rauhoittava tai kosteuttava naamio. Jos taas ihossa on paljon epäpuhtauksia, valitse puhdistava ja kirkastava naamio.

Kesällä omaa ihonhoitoa voi tehostaa kauneushoitolan palveluilla. Meillä MySensessä on tarjolla esimerkiksi BTB13 De-Stress Vitamin Treatment, joka eliminoi stressin ja väsymyksen merkkejä iholta. Tutustu tästä tarkemmin Tuhkimohoitoon.

Kosteuta, älä rasvaa

Miksi iho muuten tuntuu kesällä erilaiselta kuin talvella? Auringon lisäksi kyse on ilman luonnollisesta lämmöstä ja kosteudesta. Talvisin keskuslämmityksen ollessa päällä sisäilma on hyvin kuivaa, mikä kuivattaa myös ihoa. Kesällä iho saa siis kosteutusta suoraan ilmasta, joten hoitotuotteet voi vaihtaa tavallista kevyempiin. Nyt ei siis tarvita rasvaa, sillä hikoilu saa ihon tuntumaan rasvaiselta muutenkin.

Kasvovesikin kannattaa päivittää kesän ajaksi ja käyttää kosteuttavan sijaan tasapainottavaa tuotetta. Muista myös ihoa rauhoittavat tuotteet auringossa oleskelun ja aurinkovoiteen poiston jälkeen!

MySense by Flamingo Spa tarjoaa klassisia kauneudenhoitopalveluita, hierontahoitoja sekä hoito- ja rentoutuskokonaisuuksia Viihdekeskus Flamingon K1-kerroksessa. Tutustu palveluihimme ja varaa aika!

Hae sivustolta