Skip to content

Hyvinvointia arkeen – miksi käydä kylpylässä useammin?

11.5.2022
Pariskunta allaspyöräilee vesipuistossa

Uimisesta saa monia fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin vaikuttavia hyötyjä. Ota kylpyläkäynnit ja uiminen osaksi arjen liikuntaa ja kehonhuoltoa ylläpitämään toimintakykyä sekä virkistämään mieltä.

Monipuolista liikuntaa vedessä

Liikunta auttaa painonhallinnassa, ehkäisee sairauksia, vaikuttaa positiivisesti tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon, virkistää mieltä ja ylläpitää kokonaisvaltaista toimintakykyä. Jokaisen liikunnan tarve vaihtelee eri elämänvaiheiden aikana. Terveyshyötyjen saavuttamiseksi liikuntaa suositellaan yleisesti harrastettavan monipuolisesti sisältäen lihaskuntoa, liikehallintaa, rasittavaa tai reipasta liikkumista sekä kevyttä liikkumista. Hyviä liikuntamuotoja ovat esimerkiksi kävely, juoksu, pyöräily, uinti ja tanssi. Mikset siis ottaisi uimista osaksi arkeasi monipuolistamaan liikuntarutiinejasi!

Flamingo Spa kylpylän ryhmäliikunnoista löytyy perinteisen uinnin rinnalle vesiliikuntalajeja useampaa sorttia, kuten allaspyöräilyä, allasnyrkkeilyä, Aqua Zumbaa® ja erilaisia vesijumppia. Ajankohtaisen tarjonnan ja paikkavarauksen voi tehdä helposti liikunta- ja tapahtumakalenterista. Altaissa voi toteuttaa treenejä myös omatoimisesti. Kylpylästä löytyy mahdollisuudet esimerkiksi allasjuoksuun, Hydrohex-treeniin ja saunajoogaan virtuaaliohjaajan siivittämänä.

 

Palautuminen tärkeä osa hyvinvointia

Rasituksesta palautuminen on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kun antaa keholle ja mielelle riittävästi aikaa palautua, kuormitus ei kasaannu liiaksi ja ala ilmetä suorituskyvyn heikkenemisenä. Rauhallinen vedessä oleskelu rentouttaa ja huoltaa kireitä lihaksia sekä rauhoittaa mieltä. Flamingo Spa Aikuisten kylpylän puolelta löytyvässä mineraalialtaassa voi mm. harrastaa virtuaaliohjauksella rauhallista venyttelyä ja viimeistellä hetken porepetien rentouttavalla kevyellä hieronnalla. Mineraalivesialtaan suolapitoisuus hellii ihoa, hengitysteitä sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa.11

Myös saunominen on hyvä paikka lihasten palautumiseen, sen tehdessä hyvää samalla niin verenpaineelle, iholle kuin mielellekin. Aikuisten kylpylän puolelta löytyy kahdeksan erilaista saunaa, joista jokainen on erityinen. Lempeämmistä löylyistä pitäville sopii hetki rauhoittavassa Sumussa, jossa tuoksuva kataja edistää rauhan kokemusta tai virkistävä Usva -höyrysauna, jossa voi huomata mintun piristävän vaikutuksen. Isossa höyrysauna Utussa taas tuoksuna on ihoa korjaava hunaja. Tuhdimmat löylyt tarjoaa Suomi-sauna Sisu. Vaihtoehtoja saunoissa riittää vielä näiden lisäksi moneen makuun.

 

Pulahda virkistäytymään kylmävesialtaaseen

Kylmävesiallas on verrattavissa avantoon, ja sillä tavoitellaankin aivan samoja terveyshyötyjä, kuten aineenvaihdunnan parantamista, stressin vähentämistä ja särkyjen helpottamista. Aikuisten kylpylän Laiturilla pääsee virkistäytymään Avanto -kylmävesialtaassa. Pulahdus raikkaassa kylmässä vedessä virkistää kehoa sekä mieltä. Kylmävesiallas tehostaa palautumista ja lisää endorfiinin määrää.

 

Vedessä liikkumisen etuja

  • ei rasita niveliä
  • parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa
  • kehittää kehon suuria lihasryhmiä
  • vesi toimii hyvin vastuksena
  • sopii myös lihashuoltoon
  • vedessä onnistuvat helpommin myös sellaiset liikkeet, jotka eivät muuten onnistuisi
  • vesiliikunta voi sopia myös henkilöille, joille muu liikkuminen on hankalaa
  • vesiliikuntaa voi harrastaa ohjattuna tai itsekseen

 

Flamingo Spa kylpylästä löytyy runsaasti hyvinvointia arkeen. Tutustu tapahtumiin sekä ohjattuihin liikuntoihin ja osallistu! Verkkokaupasta hankit liput edullisempaan ennakkohintaan.

 

Hae sivustolta